http://www.dermavist.com/

Д-р Ива Стоилова е специалист по кожни и полово-предавани болести и е експерт в областта на естетичната медицина. Тя е управител е на центърове  по  естетична медицина “ Дермавист“,гр.Пловдив и  Варна.

С  цел запознаване с последните достижения на естетичната медицина и тяхното практическо прилижение в България , тя посещава ежегодно Европейски и Световни Международни Конференции с теоретични и практически обучения за най-новите постижения на науката за цялостно подмладяване на нашият организъм.Има отношението на перфекционист в своята област на работа.

 Д-р Ива Стоилова е  член на Европейският Консорциум по Естетична и Анти-Ейдж Медицина, Европейската академия по дерматология и венерологияи и Българското дерматологично дружество.

 

  От 8-13 юни тази година във Ванкувър, Канада се проведе 23 Световен конгрес по Дерматология, форум който се провежда на веднъж на четири години.

Д-р Стоилова бе така любезна да сподели впечатления от конгреса и от великолепният град Ванкувър  

 

         XXIII Световен конгрес по Дерматология тази година се проведе в един от най-красивите градове на света - Ванкувър, Канада. Мащабността на Конгресния център позволи на над 5000 дерматолози от цял свят ,  да работят активно през тази седмица в лекционни зали, уъркшопове, курсове и срещи за обогатяване на знанията и систематизиране на наболелите професионални проблеми . Тези Световни Конгреси по Дерматология са едни от най-старите и  традиционни международни форуми. Дават възможност  за представяне и споделяне на новости в диагностицирането на  кожните заболявания  и обсъждане на актуални подходи за лечение на нашите пациенти. В лекциите на световно известни специалисти бяха застъпени  както редките синдроми , така и често срещаните заболявания.Бяха представени най-иновативните и  модерни методи на лечение на дерматози като псориазис, себореен дерматит, розацея и др.       Изключително богата беше експозицията на нови технологични лазерни системи и апаратури в полза на нашата специалност.

 

Вие сте експерт в областта на естетичната медицина и трейнър за България в областта на филърите, мезотерапията, ботулиновия токсин и лазерите. Имаше ли новости, които  провокираха интереса на специалистите?

 

Естетичната медицина е неразделна част от работата на дерматолозите в световен мащаб. Немислимо е лечението на розацея без светлини източници, на акне без фракселни технологии ,както и лазерните терапии на гъбички по ноктите…          Един от утвърдените лидери е Естетиката – фирмата Мерц Естетикс, представи множество иновативни продукти и лазери чрез лекции и практически тренинги. Всеки ден лекарите можеха да посетят различни лекции и  демонстрации на живо от международни трейнери. Представен беше и  добре познания у нас  филър стимулиращ колагено образуването - Радиес, както и новата серията продукти с хиалуронова киселина – Белотеро,която за радост на пациентите ни, е вече в България. Немската компания произвежда и собствен ботулинов токсин- Бокутюр, който скоро ще бъде на нашия пазар.

 

Разкажете ни по – подробно какво ви впечатли в лекционната програма на Мерц Естетикс. Аз съм сигурна, че българските дерматолози са вече с богат опит и успешно прилагат продуктите  в своята практика.

 

Верни на своята немска  точност и техническа напредничивост лекциите бяха интерактивни и интересни. Лекторите представиха адванс подход в цялостната анти-ейдж грижа, както по отношение на обемо-заместване, така и лифтинга на лицето. Подчертана бе продължителността на действие  и безопасността на продуктите базирана на множество клинични изследвания.

Д-р Майкъл Кан, изключително добре анализирайки лицевите анатомични особености – индивидуални и расови , посочи най-подходящите терапевтични схеми и продуктови индикации,  базирани на многогодишния му опит с филъра Радиес. Той подчерта , че точната оценка на лицето е изключително важна, за да остане пациента удовлетворен. Пълното подмладяване на лицето изисква правилен подбор на продукта и дозата, доброто познаване на терапевтичните модели и чистото техническо изпълнение на лекаря при инжектирането.

Другият изключително интересен уъркшоп бе воден от известната американска дерматоложка д-р Сабрина Фаби. Тя представи  изчерпателна информация за новите продукти Белотеро на фирма Мерц. Те са съпоставими с останалите  иновативни продукти от най-ново поколение на водещи компании в бранша с добри клинични проучвания за интеграцията в тъканите, натурални резултати и отличен профил на безопасност.Представени бяха съвременни техники на работа с Белотеро, както самостоятелно, за попълване на бръчки, устни, възстановяване на обеми, така и в комбинация с  Радиес по отношение на софлифтинга на лицето и векторните подходи, като колагеностимулатор и уплътняване на кожата, което е предимството му в долната част на лицето. Радиес също така е одобрен като най-подходящ продукт за подмладяване на ръце.

Представени бяха комбинирани анти-ейдж програми: съчетаващи ботулинов токсин, хиалуронови филъри /Белотеро/ и колагенови стимулатори /Радиес/ съчетани с апаратни техники - като терапевтичен план и селекция на пациентите, както и  съчетанието с хранителните добавки за оптимизиране на крайния резултат.

Този  съвременен цялостен анти-ейдж похдод за третиране на лицето се вписа много стойностно в цялостната програма на Световната естетика. универсалният подход в подмладяването с продуктите на Мерц Естетикс помага на дерматолозите в цял свят, както и в България да постигнат естествени хармонични  резултати и да работят абсолютно безопасно с тези продукти.

А по отношение на българските дерматолози - ние винаги се радваме да чуем още едно мнение от имена в естетиката, положили основи на антиейдж терапията, и сме щастливи , че можем да предложим на пациентите си най-доброто. Радваме се да споделим опита си и да получим  подкрепа и отговори на възникналите въпросите. Стремежа към знания  е изключително ценно качество особено в така динамично развиващата се специалност Естетична Медицина.