Ботулинов токсин

Ботулинов токсин използваме за

  • коригиране на динамични бръчки между веждите, челото, около очите и шията
  • при хиперхидроза (повишено изпотяване по дланите и мишниците)

Динамичните бръчки по челото, между веждите и пачия крак са резултат на емоционална гримаса. Многократните контракции на лицевата мускулатура още след двадесет годишна възраст набелязват бръчките, които във времето ще се фиксират и задълбочат.

Усиленото локално потене под мишниците, дланите и ходилата се дължи на емоционално напрежение, смущение във вегетативната нервна система, психо лабилност, хормонален дисбаланс и др. Изпотяването под мишниците и ходилата често е придружено от неприятна миризма. Лечението с общо успокоителни средства, локални адстригентни разтвори и подсушаващи дезодоранти са с незадоволителен ефект.
Няколко дни преди процедурата не бива да се използват продукти против изпотяване. Зоните трябва да бъдат чисти и обезкосмени. Непосредствено преди инжектирането се прави йоден тест, който очертава зоните на най-голямо потоотделяне.
Инжектира се ботулинов токсин тип А, който блокира предаването на нервния импулс в невромускулния синапс. Временното и обратимо прекъсване на инервацията на потните жлези води до спиране на изпотяването в третираните зони.

Цена: 600лв.(50 единици)

Получете повече информация за нашите услуги и текущи промоции и намаления! Обадете се на телефон 0879 49 64 01.
Пловдив, бул. “Марица” №25

Телефон: 032 94 06 06 и 0879 49 64 01
Д-р Стоилова: 0888 77 58 23
Д-р Паскалева: 0888 64 68 52
E-mail: iva.stoilova@abv.bg

Горе